Ga naar de inhoud

Bedankt!

Na 32 jaar stopt Maatschap Hupkens met de teelt van asperges!

In 1989 legden we de eerste hectare asperges aan. Naast de zeugenhouderij en de akkerbouw was het telen van asperges een nieuwe uitdaging. De eerste asperges werden geoogst in 1990 en alles werd aan de veiling verkocht.

In 2007 stopten we met de zeugenhouderij en werd het asperge-areaal flink uitgebreid.  Door middel van het plaatsen van minitunnels konden we ook eerder beginnen met oogsten.

Vanaf 2009 werd de huisverkoop steeds belangrijker. Zeker na 2014, toen onze aspergeschilmachine gekocht werd, nam de huisverkoop explosief toe.Het aantal vaste klanten groeide en er waren ook enkele restaurants die graag met ons mooie product aan de slag gingen. Toch namen we in 2015 het besluit om geen vervangende percelen asperges meer aan te leggen. Dus vanaf 2017 werd het areaal ieder jaar opnieuw kleiner.

In april 2021 teelden we nog 4 hectare asperges en besloten we afscheid te nemen van de veiling. Alle asperges werden aan huis verkocht of geleverd aan restaurants. Gelukkig pakte deze beslissing prima uit en ook afgelopen jaar werd op deze manier gewerkt.

Maar het areaal asperges werd kleiner en zo komen we op het punt dat het nu niet meer mogelijk is om vanaf half april tot en met 23 juni een constante aanvoer van asperges te hebben. Daarom hebben we besloten om volledig te stoppen met de aspergeteelt.

Dit houdt in dat de huisverkoop van venkel en aardbeien eveneens stopt.

Maatschap Hupkens houdt zeker niet op met bestaan! We gaan verder met akkerbouw- en tuinbouwgewassen, zoals we altijd al deden. We stonden de afgelopen jaren graag voor iedereen klaar, maar nu gaan we andere dingen doen.

Bedankt voor uw klandizie en wie weet, tot ziens!

Lowie en Astrid Hupkens