Ga naar de inhoud

Over ons

Welkom op ons bedrijf: Maatschap Hupkens!

Wij zijn Lowie en Astrid Hupkens en sinds 2001 zijn wij de trotse eigenaren van dit akker- en tuinbouwbedrijf. 

In 2017 hebben we meegewerkt aan Nederland proeft van RTL4. Deze aflevering staat volledig in het teken van de culinaire alleskunner venkel.

Als u de aflevering van Nederland Proeft! nog eens wilt bekijken, klik dan de volgende link aan: Nederland Proeft! 

In 2018 kregen we bezoek van Aviko Buurttafel on Tour. Wim Ballieu heeft bij ons verse asperges gehaald. In Thorn heeft hij daarna een superlekker gerecht gemaakt.
Voor het filmpje zie: Aviko Buurttafel

Voor het gerecht dat Wim Ballieu met onze asperges heeft gemaakt, zie: asperges met een gepocheerd ei en rösti rondjes

Historie

Het woonhuis stamt uit 1767 en is al meer dan 120 jaar in familiebezit. Sinds 1967 eigendom van Jan en Lucie Hupkens-Koppen. In 1968 wordt Lowie geboren. 

In de beginjaren telde het bedrijf 20 hectare. Hierop werden aardappelen, suikerbieten en granen geteeld. Daarnaast werden er varkens en kippen gehouden.

 

In 1995 zijn wij getrouwd en we hebben de eerste jaren samengewerkt met Jan en Lucie. We hebben het bedrijf in 2001 overgenomen. Inmiddels telen wij op ca. 50 hectare grond: suikerbieten, granen, maïs, bonen, doperwten en schorseneren. Via verhuur/ruil worden op onze percelen ook lelies en uien geteeld. Hou onze nieuwspagina in de gaten voor meer informatie. Of neem een kijkje op onze Facebookpagina!

Sinds 2023 zijn we gestopt – na 32 jaar – met het telen van asperges.