Ga naar de inhoud

Ze zijn er weer… biologische zoete aardappelen!

  • door
Vanaf vandaag liggen er ook biologische zoete aardappelen (geteeld door Tuinderij De Waog te Neer) voor u klaar.
En in onze folder vindt u een heerlijk recept voor asperges met zoete aardappel:
ASPERGESOEP MET ZOETE AARDAPPEL
(voorgerecht voor 4 personen)
 500 gram witte asperges, geschild
 2 flinke uien
 2 tenen knoflook
 1 eetlepel roomboter
 ca. 300-350 gram zoete aardappel, geschild in kleine blokjes
 1,25 liter water
 2 kruidenbouillonblokjes
 klein beetje geraspte gember of scheutje gembersiroop
 1 eetlepel verse of gedroogde dragon
 peper en zout naar smaak
 scheutje kookroom
Uien fijn snipperen en knoflook uitpersen. Daarna samen op middelhoog vuur aanfruiten en even laten sudderen. Snij na het schillen de asperges in stukjes van 1 com en hou de kopjes apart.
Voeg aan het uien-knoflookmengsel water, bouillonblokjes, zoete aardappelen en asperges (zonder de kopjes) toe en breng dit alles aan de kook. Als het gaar is de soep pureren en de gember/dragon en aspergetopjes toevoegen. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe. Nog heel even laten sudderen en dan opdienen.
Serveren met een lekker gepocheerd eitje op een roggebroodje of wat boekweitcrackers en je hebt een overheerlijke lunch!
Eet smakelijk!